Waarom is het handig om een creditcard te hebben?

Een creditcard, waarschijnlijk heeft iedere Nederlander er wel eens van gehoord. Betalen met creditcard is een betaalmogelijkheid waardoor je ‘’geld kan voorschieten’’ van je eigen rekening. Het hebben van een creditcard komt op veel momenten erg goed van pas; vooral wanneer je op vakantie gaat buiten Europa. Daar komt het namelijk erg vaak voor dat jouw eigen pinpas niet werkt en betalen met een creditcard jouw enige oplossing is. Lees snel met ons mee waarom een credit card aanvragen voor vakantie soms nodig is! 

Vakantie voorbereidingen

Vaak heb je voor het boeken van jouw vliegtickets en hotel al een creditcard nodig. Dit is voornamelijk het geval wanneer je via een rechtstreekse website boekt, bijvoorbeeld van een buitenlandse vliegorganisatie of op de website van het hotel zelf. Wist je dat het sowieso altijd een goed idee is om te kijken of je tickets of een hotelovernachting via de website van de organisatie zelf kan boeken, in plaats van een overkoepelend bedrijf? Vaak betaal je bij zo’n overkoepelend bedrijf meer geld voor de tickets of overnachting dan wanneer je direct via hun eigen website betaald, omdat er een bepaalde commissie of fee betaald dient te worden! 

Auto huren

Wil jij culturen ontdekken en van dorpjes naar steden hoppen en vice versa? Een auto kan daarin nog wel eens ontzettend goed van pas komen! Het is echter steeds vaker het geval dat wanneer je een auto wil huren, je hier een credit card voor nodig hebt. De creditcard wordt voornamelijk ingezet voor de borg van de auto; borg betaal je op voorhand van het huren voor wanneer je bijvoorbeeld autopech krijgt. De borg wordt als ‘’reservering’’ op de creditcard gezet; wanneer er niks met de auto gebeurt wordt het geld niet afgeschreven, mocht er helaas wel iets gebeuren, dan wordt het geld van die ‘’reservering’’ afgeschreven. 

Vreemde valuta! 

Misschien is het aanvragen van een creditcard nog wel het meest voor de hand liggend wanneer je naar een land op vakantie gaat als dit land een andere muntsoort dan de euro heeft. Uiteraard is er altijd mogelijkheid om geld te wisselen bij een geldwisselkantoor, maar hiervoor betaal je vaak meer dan dat het geld eigenlijk waard is; zonde dus. Met een creditcard kan je in de meeste gevallen gewoon geld pinnen bij een pinautomaat; heb je ook geen gedoe met het fysiek wisselen van geld, je kan bij zo’n pinautomaat namelijk de normale valuta uit de muur halen! 

 

Gerelateerde berichten