Zo organiseer je een evenement op het strand!

Netwerkbijeenkomsten, studiedagen of feestelijke evenementen vinden vaak plaats in de grotere steden op drukke plekken die moeilijk te bereiken zijn met de auto. Denk daarom eens aan een zakelijk evenement op het strand! Je hebt hier alle ruimte om het zo gek en groot mogelijk te maken als dat je zelf wilt.

In de dynamische wereld van zakelijke evenementen en beurzen draait alles om indruk maken, netwerken en kansen grijpen. Dus met deze tips kun je jouw netwerk verrassen met een uniek evenement op het strand.

Dagprogramma organiseren

Als eerste moet er een duidelijke reden zijn waarom jou (potentiële) klanten naar jouw stranddag moeten komen. Denk bijvoorbeeld aan de lancering van een nieuw product of dienst of aan het vieren van een jubileum. Indien je een geschikte locatie aan het strand hebt gevonden kun je aan de slag om het programma verder vorm te geven.

  • Bedenk activiteiten of ga voor een educatief programma; teambuilding activiteiten op het strand zoals ‘expeditie robinson’ zijn super leuk, leerzaam en goed voor de sociale vaardigheden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor specifieke workshops om kennis te delen.
  • Vergeet niet om de betreffende locatie aan te kleden met opvallende promotiematerialen, zodat het ook direct duidelijk is dat ‘jouw evenement’ daar plaatsvindt. Je kunt een beachflag bestellen vanaf 1 stuk, maar een hele rij vlaggen met jouw ontwerp of logo is natuurlijk veel opvallender!
  •  Afhankelijk van de activiteiten en het programma kun je ervoor kiezen om tussendoor met het hele gezelschap aan het strand te lunchen. Een lekkere afwisseling van het programma.

Indien je kiest voor een sportief programma dan is het raadzaam om te zorgen dat mensen zich ook kunnen opfrissen. Je kunt daarom zorgen dat er gepersonaliseerde handdoeken klaarliggen of laat bidons bedrukken met jouw logo zodat ze tijdens en na het sporten wat water kunnen nuttigen. Na afloop van het evenement nemen zij de bidons mee naar huis en worden zij later altijd nog herinnert aan deze leuke actieve dag.

Vergeet dat feestje niet!

Het klinkt heel cliché, maar na afloop van een leerzame of actieve dag willen mensen graag ontspannen. Vergeet daarom niet om een feest of borrel onderdeel te laten zijn van jouw programma. Zorg voor een gezellige band die met de leukste, slechtste en nieuwste meezingers het feest afmaakt! Zeg nou zelf, wie wilt er nou niet dansen terwijl de zon langzaam onder gaat.

Daarnaast kun je denken om een fotobooth of fotograaf in te huren om alles vast te leggen. Met unieke zelfklevende stickerframes kunnen alle polaroid foto’s van het feest mee naar huis genomen worden. Uiteraard kun je deze voorzien van een eigen branding of ontwerp. Een onvergetelijke herinnering voor de bezoekers en voor jou een unieke manier van fotomarketing.

Wij hopen dat we je hebben kunnen inspireren met tips om een uniek evenement op het strand te organiseren en wensen je dan ook veel succes en plezier met jouw eigen evenement op het strand!

Gerelateerde berichten