Wat kun je het beste doen met je 13e maand bonus?

Een paar weken geleden kreeg ik mijn jaarlijkse bonus. Het was een mooie som geld en het zette me aan het denken over wat ik met het extra geld zou doen

Ik dacht eraan hoe ik het geld zou gebruiken als het voor een noodgeval was, zoals een plotselinge autoreparatie of een doktersrekening – dat is meestal waar mensen aan denken als ze aan het eind van het jaar dat beetje extra geld krijgen. Maar toen drong de realiteit tot me door en besefte ik dat die dingen niet elke dag gebeuren en dit jaar waarschijnlijk ook niet (klop op hout!). In plaats daarvan besloot ik mijn levensstijl op een paar punten aan te passen, zodat we de volgende keer dat er wel iets gebeurt beter voorbereid zijn. Dit is hoe.

1) We gaan boodschappen doen!

In ons huishouden is geld altijd krap, dus koop ik meestal maar één keer per week boodschappen. Maar toen ik mijn bonus kreeg, bedacht ik dat het leuk zou zijn een voorraadje aan te leggen van artikelen waar we meer dan een paar dagen mee vooruit kunnen

2) We zetten een noodfonds opzij.

Een van de redenen waarom het financieel moeilijk voor me is, is dat er geen echte spaarrekening is

3) We leggen wat geld opzij

Voor de universitaire opleiding van mijn zoon

4) En misschien wel het belangrijkste

We zijn schulden aan het afbetalen . Er was één grote reden waarom ik besloot mijn 13e maand bonus niet te sparen of te beleggen – het is al bestemd voor schuldaflossing. Ook al is de rente op zich niet hoog , het is nog steeds geld dat misschien elders beter besteed kan worden

5) Geef de rest ervan uit!

Dit is meestal het laatste waar mensen aan denken als ze hun bonus krijgen. Maar hé, waarom niet? Misschien ben je van plan volgend jaar op vakantie te gaan, misschien liggen er grote aankopen in je nabije toekomst – wat het ook is, nu heb je een flinke brok geld om ze mee te betalen !

Ik denk dat het allemaal van ieder mens afhangt, maar als ik eerlijk tegen mezelf ben, moet ik zeggen dat mijn favoriete manier om dit extra geld te gebruiken is om schulden kwijt te raken. Het geeft zo’n voldoening te weten dat, hoewel niemand er iets over gezegd heeft of me er op gewezen heeft, mijn 13e maand bonus voor iets anders gebruikt wordt.

Gerelateerde berichten