Travel-hacks voor budgetbewuste mensen

Als je manieren zoekt om geld te besparen op reizen, is het tijd om buiten de gebaande paden te gaan denken. Hier zijn een paar leuke tips die je precies dat zullen helpen doen.

Bespaar op je internetkosten

Nu zo veel mensen op reis smartphones en tablets gebruiken, is Wi-Fi een grote kostenpost voor reizigers geworden. Als je dit probleem wilt omzeilen zonder je apparaten helemaal op te geven, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

1) Gebruik openbare Wi-Fi hotspots in plaats van extra te betalen voor dataroaming;

2) Schakel automatische updates van apps als Facebook en Twitter uit;

3) Download kaarten van tevoren voordat je op je bestemming aankomt;

4) Laad muziek op een apparaat voordat je offline gaat (bijv. laad Spotify afspeellijsten op een smartphone);

5) Beperk telefoongesprekken via mobiele netwerken door Skype, Viber of een andere dienst te gebruiken.

Zoek naar gratis activiteiten

Als je een budget hebt, is het belangrijk om naar gratis activiteiten in je omgeving te kijken in plaats van alleen de betaalde attracties te bekijken. Om te beginnen kijk je op sites als Meetup en Eventbrite om te zien welke evenementen er zijn terwijl je op bezoek bent. Je vindt er misschien van alles, van museumtentoonstellingen tot concerten, dat je niets kost behalve wat tijd. Hou ook het plaatselijke nieuws in de gaten voor evenementen of zelfs gratis wandelingen die je kennis laten maken met nieuwe toeristische plaatsen zonder dat het je een dubbeltje kost.

Overweeg goedkopere alternatieven

Als je vliegtickets koopt, overweeg dan minder dure luchthavens in de buurt. Als je probeert te vliegen uit een gebied waar geen groot vliegveld in de buurt is, zoek dan naar kleinere vliegvelden in de omliggende steden (probeer in plaats van JFK bijvoorbeeld vliegveld Islip).

Pak je lunch in

In plaats van geld uit te geven aan prijzige lunches als je op reis bent, investeer je in een lunchbox en houd je die steeds bij je. Om nog meer geld te besparen, koop je boodschappen in de supermarkt voor je de stad in gaat, zodat je je eigen maaltijden kunt klaarmaken als je klaar bent om te eten. Enkele leuke ideeën zijn boterhammen met verse groenten en fruit, dozen met pasta of rijstsalades overgoten met kip of tonijn uit blik

Reis buiten het seizoen

Een van de beste manieren om veel geld te besparen is door te reizen tijdens het laagseizoen. Je vindt er niet alleen lagere prijzen voor vliegtickets en hotels, maar je vermijdt ook de drukte die met reizen in het hoogseizoen gepaard gaat. Kijk wel goed naar het weerbericht voor je gaat, zodat je je goed kunt inpakken!

Gebruik loyaliteitsprogramma’s

Loyaliteitsprogramma’s kunnen een geweldige manier zijn om geld te besparen op reizen, vooral als je een frequent flyer bent. Programma’s als Aeroplan en SkyMiles bieden kortingen op vluchten en andere voordelen, dus het loont de moeite je er vóór je volgende reis voor in te schrijven. Je kunt misschien ook korting krijgen bij partnerhotels of autoverhuurbedrijven.

Dit zijn maar een paar ideeën om je te helpen geld te besparen als je op reis gaat. Door creatief te zijn en buiten de gebaande paden te denken, kun je gemakkelijk genieten van je reis terwijl je binnen het budget blijft.

Gerelateerde berichten