Is het oké om weinig geld te verdienen?

Een veel voorkomende misvatting is dat je rijk moet zijn om een plezierig leven te leiden. De waarheid is echter dat je op elk inkomensniveau een bevredigend leven kunt leiden. Wat meer telt dan hoeveel geld je verdient is wat je prioriteiten zijn met het geld dat je wel hebt

Is arm zijn een slechte zaak?

Als je in plaats van dure kleren te kopen of luxueuze vakanties in het buitenland te nemen, bijvoorbeeld, je extra geld besteedt aan ervaringen als reizen en onderwijs voor jezelf en anderen, dan maakt het niet echt uit of je salaris overeenkomt met dat van de mensen om je heen. Je zult nog steeds voldoening vinden in je werk, want diep van binnen willen we allemaal het gevoel hebben dat we iets zinvols met ons leven bereikt hebben.

Maak je dus geen zorgen over het feit dat je armer bent dan alle anderen, of zelfs je vroegere zelf. Elke cent die je in het verleden uitgaf is weg, en daar heb je geen controle over. Waar je wel controle over hebt zijn de huidige en toekomstige beslissingen die je neemt met het geld dat je wel hebt, dus laat ze tellen door het eerder aan ervaringen dan aan materiële bezittingen uit te geven.

Is inkomen van belang voor geluk?

Natuurlijk zijn er enkele specifieke dingen die alleen geld kan kopen. Het is waar dat als je een auto wilt bezitten of op vakantie wilt gaan, je daarvoor de middelen ter beschikking moet hebben. Maar , het is ook waar dat het hebben van al deze bezittingen ons na een bepaald punt niet meer gelukkig zal maken omdat we ons er snel aan aanpassen . We zullen de materiële voorwerpen nog steeds waarderen, maar niet meer zo erg als toen ze nieuw of nieuw waren.

Waarom is inkomen van belang voor geluk?

Ons inkomensniveau blijkt in onderzoek een van de beste voorspellers te zijn van onze algemene levenstevredenheid Een hoger salaris geeft mensen meer toegang tot middelen en mogelijkheden, wat weer leidt tot meer tevreden zijn met het leven . Uit een studie bleek dat wanneer mensen de kans kregen om gedurende twee weken harder te werken en meer geld te verdienen, ze meldden zich in die tijd gelukkiger te voelen dan andere deelnemers die niet de mogelijkheid hadden om meer te verdienen.

Dus hoewel het hebben van een inkomen dat minder is dan dat van je leeftijdgenoten aanvankelijk misschien wat leed kan veroorzaken, is het zelden iets dat op lange termijn geluk of levensvoldoening zal beïnvloeden. Want het maakt niet uit hoeveel geld je wel of niet hebt, wat het belangrijkste is zijn de ervaringen die je met anderen deelt.

Gerelateerde berichten