Waarom het hebben van een financieel plan belangrijker is dan geld sparen

Voor veel mensen is geld sparen hun financiële doel nummer één. Ze willen een nest-ei voor de toekomst opbouwen, en ze weten dat daar discipline en opoffering voor nodig zijn. Maar wat als je verteld werd dat het hebben van een plan belangrijker is dan het daadwerkelijk sparen?

Kijk, als je geen idee hebt hoe je financiën werken of waar je geld elke maand naartoe gaat, is het onmogelijk om doelen voor jezelf te stellen. Je kunt niets sparen omdat je niet weet welke uitgaven legitiem zijn en op welke je moet bezuinigen. En zonder doelen is er geen manier om te meten hoeveel vooruitgang je boekt in de richting van je uiteindelijke doelen. Dus hoewel we allemaal een soort noodfonds nodig hebben , begint dat geld snel op te raken. Dan zit je zonder plan hoe je de eindjes aan elkaar kunt knopen, laat staan sparen voor de toekomst.

Zorg voor een plan

De eerste stap op weg naar financiële vrijheid is het hebben van een plan. En dit is niet iets wat je alleen kunt doen-je hebt hulp nodig van een ervaren professional die alle aspecten van je financiën volledig begrijpt en weet welke regels er gelden voor verschillende soorten activa. Als je iemand hebt die je helpt begrijpen waar je nu financieel staat, kun je nieuwe mogelijkheden leren kennen die je leven naar een meer welvarende toekomst kunnen brengen. Maar je kunt niet zomaar een financieel planner inhuren. Je moet iemand vinden die de ins en outs van je fiscale situatie kent, en die met je samenwerkt om ervoor te zorgen dat je beleggingen voldoen aan de huidige voorschriften. De beste manier om dit te doen is om verwijzingen te vragen van vrienden of mensen in je omgeving die je vertrouwt.

Als je geen verwijzing kunt krijgen, overweeg dan een onafhankelijke adviseur in te schakelen die niet één bepaald bedrijf vertegenwoordigt. Hun advies moet gebaseerd zijn op het helpen van cliënten om goed geïnformeerde beslissingen te nemen, eerder dan op het verkopen van producten die ze misschien niet nodig hebben. Maar wat voor planner je ook kiest, het is belangrijk verstandig te kiezen, zodat je vertrouwen hebt in hun capaciteiten en hun integriteit.

Financiële vrijheid

Je financiële vrijheid begint nu met het hebben van een plan. Zodra je weet wat je bezit, waar het geïnvesteerd is, en hoeveel geld je nodig hebt om op jouw voorwaarden met pensioen te gaan, wordt alles gemakkelijker. Je zult beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen over je financiële toekomst , in de wetenschap dat je de juiste stappen zet om al je doelen te bereiken. Het maakt niet uit of het korte- of langetermijndoelen zijn; een plan hebben is wat ze haalbaar maakt.

Als het erop aankomt, is geld besparen vrij gemakkelijk als je eenmaal een doel voor ogen hebt. Maar zonder een eindspel , kun je nooit financieel vooruit komen en het leven leiden dat je altijd al gewild hebt. Dus ga niet zomaar zitten sparen – maak een plan .

Gerelateerde berichten