6 financiële doelen die iedereen zou moeten stellen

Het nieuwe jaar lijkt altijd sneller te komen dan we denken. Maar het is nooit te vroeg of te laat om na te denken over uw doelen voor het jaar – er is geen regel dat u al uw goede voornemens op 1 januari moet maken! Het bepalen van uw jaarlijkse doelen kan een continu proces zijn.

Het idee om doelen voor het jaar te stellen is dus niet bedoeld om je vast te zetten in een starre denkwijze van succes of falen; het is gewoon bedoeld om je te helpen nadenken over wat je uit het leven wilt halen en om stappen te maken om daar te komen.

U kunt jaarlijkse doelen stellen op elk of elk gebied van het leven. Laten we een aantal ideeën bekijken over jaarlijkse doelen voor uw financiën, carrière, gezondheid, relaties en persoonlijke ontwikkeling!

Jaarlijkse doelen voor uw financiën

Aangezien deze blog helemaal over financiën gaat, is het logisch om te beginnen met een heleboel ideeën voor jaarlijkse financiële doelen! De beste doelen voor het jaar hangen natuurlijk af van waar u zich op uw financiële reis bevindt.

Misschien heb je al een aantal van deze gelddoelen van de lijst afgevinkt! Het is echter altijd goed om te zien waar u staat en uw doelen indien nodig bij te werken.

1. Bouw je noodfonds op of vul het aan (een van de belangrijkste jaarlijkse doelen om te hebben)

Een noodfonds is het perfecte eerste financiële doel om te hebben, omdat dit de besparingen zijn waarmee u een baanverlies of andere onverwachte uitgaven kunt doorstaan ​​zonder in de schulden te raken.

Het aanbevolen bedrag dat u in uw noodspaarpot zou moeten hebben, is 3-6 maanden basiskosten voor levensonderhoud. Maar als dat overweldigend lijkt, werk dan aan het besparen van uw eerste € 1.000 en bouw vanaf daar verder!

2. Maak een maandbudget

Budgettering is ook een fundamenteel financieel doel, omdat u hierdoor een volledig beeld krijgt van hoeveel u verdient, hoeveel u uitgeeft en waar er lekken in het schip kunnen zijn. Er zijn verschillende budgetteringsmethoden; leer er hier meer over en kies degene die u het meest aanspreekt.

3. Start een side-gig voor extra inkomsten

We kunnen allemaal wel wat extra geld gebruiken, of het nu gaat om het aflossen van schulden, meer spaargeld, het behalen van een financieel doel of eerder met pensioen gaan. Wat het ook is, het starten van een bijbaan kan je helpen je doeltijdlijn te versnellen.

4. Draag meer bij aan uw pensioenrekeningen

Er is geen regel dat u moet wachten tot u 65 jaar of ouder bent om met pensioen te gaan. Hoe eerder u begint met sparen, hoe eerder die felbegeerde financiële vrijheid binnen handbereik is. Nog geen pensioenrekening gestart? Hier is alles wat u moet weten over pensioensparen!

5. Probeer een no-spend challenge

Heb je gehoord van no-spend-uitdagingen ? Het is een periode, meestal een paar weken tot een maand, waarin u alle niet-essentiële uitgaven elimineert. Je betaalt nog steeds huur, gas, nutsvoorzieningen, boodschappen en andere noodzakelijke dingen, maar dit is een kans om slechte financiële gewoonten te identificeren en nieuwe (gratis) manieren te vinden om jezelf te vermaken.

Het is een fantastische en eenvoudige manier om geld te besparen. U kunt beginnen met een week zonder uitgaven en vervolgens een hele maand doorwerken zonder overtollig geld uit te geven.

6. Plan uw financiële doelen

Er zijn verschillende soorten financiële doelen. Sommige zullen van korte duur zijn, zoals sparen voor kerstcadeaus of vakanties en sommige zullen voor de middellange termijn zijn , zoals het sparen van een aanbetaling voor een huis of het afbetalen van een auto.

En dan zijn andere uw langetermijndoelen – de grote dingen zoals het afbetalen van een hypotheek of het bereiken van een bepaald vermogen . Besluit om uw financiële doelen te schetsen, zodat u kunt beginnen met het meten van uw voortgang.

Zorg er ook voor dat u wekelijkse doelen stelt om u te helpen de grote doelen gemakkelijker te bereiken!

Gerelateerde berichten